Optimizacija WiFi mreže – kako dobiti najbolje performanse iz WiFi mreže?

 

Dok ste povezani s Internetom putem WiFi-ja, možda ste se ponekad zapitali: kako dobiti najbolje performanse iz svoje WiFi veze? Ovaj članak pokazat će vam osnove mrežnog testiranja brzine i pomoći vam da odaberete najbolji usmjerivač (ruter) za svoje potrebe te da optimizacija vaše WiFi mreže prođe ispravno.

Prije nego što započnete, možda ćete htjeti započeti s WiFi internetskim testom brzine. Možda ćete također htjeti isključiti i uključiti uređaj (resetirati svoj ruter) i provjeriti žičnu internetsku vezu.

Koji je usmjerivač najbolji za vas?

Optimizacija WiFi mreže 02 - SmartnetGornja granica brzine vašeg plana internetskih usluga odredit će koji je usmjerivač najbolji za vaše potrebe. Ako imate uslugu od 50 Mbps, bit ćete ograničeni na preuzimanje do 6.25 MB u sekundi. Za uslužne planove od 1000 Mbps dobit ćete mnogo veću brzinu preuzimanja. Za takvu vrstu usluge trebat će vam neki od najkvalitetnijih usmjerivača koji su dostupni.

Također za svaki slučaj provjerite njegova tehnička svojstva na proizvođačevim stranicama da budete sigurni da može ispuniti vaše potrebe.

Maksimalna brzina interneta određena je od strane vašeg ISP-a (pružatelj internetskih usluga). Obično se to navodi u megabitima u sekundi (Mbps). Većina usmjerivača reklamira kombinaciju frekvencija 2,4 GHz i 5 GHz, iako većina uređaja ne koristi oba istovremeno.

Provjerite maksimalnu podržanu brzinu za usmjerivač koji želite kupiti kako biste bili sigurni da ste dobili pravi uređaj za svoje potrebe. U suprotnom, možete potrošiti novac na usmjerivač koji ne može postići maksimalnu brzinu vaše internetske linije.

Pokrenite WiFi test brzine

Prije svega, pobrinite se da vaš bežični usmjerivač ne blokira ostale WiFi mreže. Pazite da nitko drugi ne koristi mrežu i da ne preuzimate nikakva ažuriranja ili preuzimate bilo što u tijeku testiranja. Također, zatvorite sve otvorene web stranice prije pokretanja testa. Većina WiFi aplikacija za testiranje brzine automatski će utvrditi vašu lokaciju i vrijeme veze za vas, ali neke će možda zahtijevati da ove podatke unesete ručno. Jedna od popularnijih stranica za test je svakako Speedtest.

Da biste dobili najtočnije rezultate, nekoliko puta pokrenite svoj WiFi Internet test brzine. Prosječna brzina kroz više testova je preciznija od jednog testa, pa se pokreće što više puta za precizniji rezultat. Obavezno to radite u različito doba dana kako biste dobili precizniju sliku internetskih performansi.

Resetirajte svoj usmjerivač (ruter)

Ako imate problema s povezivanjem na Internet, ponovno pokretanje usmjerivača može riješiti problem.

Usmjerivaču treba vremena da dobije novu IP adresu, a ponovno pokretanje će mu omogućiti novu. Nakon toga pričekajte oko dvije minute. Kad to učinite, resetirajte i uređaje koji se spajaju na Internet preko vašeg usmjerivača (stolno računalo, laptop, tablet…).

Redovito resetiranje usmjerivača riješit će mnoge probleme s WiFi mrežom, ali ako to ne uspije, pokušajte potražiti druga rješenja. Možete ručno namjestiti kada želite da vaš ruter napravi reset. S obzirom da u nas velika većina korisnika ima dinamičku IP adresu, usmjerivač se sam resetira svaka 24 sata zbog promjene IP adrese. Najbolje ga je onda podesiti da to radi noću kada spavate. Ponovno pokretanje očistit će “cache” na usmjerivaču i obnoviti hardversko-softversku komunikaciju.

Ponovno pokretanje (resetiranje) usmjerivača također može pomoći u sprečavanju hakera da koriste vašu mrežu. Osim toga, ponovno pokretanje poremetit će bilo koji zlonamjerni softver koji bi mogao ugroziti vaš usmjerivač. Firmware u vašem usmjerivaču je softver koji kontrolira njegove sigurnosne i mrežne protokole. Preporučuje se ponovno pokretanje vašeg usmjerivača nakon ažuriranja firmwarea kako bi vaš sustav funkcionirao što bolje.

Provjerite žičnu internetsku vezu

Ako smatrate da vaša WiFi mreža radi sporo, vrijeme je da se obratite svom IT stručnjaku.

Međutim, možda bi bilo prikladnije prvo provjeriti žičnu internetsku vezu. To je besplatno i otkrit će da li vaša WiFi mreža pati od mrtvih zona ili loše internetske usluge. Kao općenito pravilo, trebali biste imati minimalnu brzinu od 10 Mbps za streaming HD filmova i 5 Mbps za video poziv.

Brzina vašeg Interneta određena je brojem uređaja koji su spojeni na vaš usmjerivač. Nekoliko čimbenika može utjecati na vašu brzinu, uključujući doba dana i broj korisnika na vašoj mreži.

Ako je brzina Interneta sporija nego što ste očekivali, možda je krivac vaš usmjerivač. Ako ne možete odrediti krivce, pokušajte onemogućiti druge uređaje da oslobodite propusnost. Alternativno, možete pokrenuti testove brzine na svom bežičnom usmjerivaču na način da ga povežete s vašim uređajem (laptop, stolno računalo…) pomoću ethernet kabela.

Provjerite temperaturu

Ako je vaš usmjerivač pregrijan (vruć) to može dovesti do otežanog rada istog ili gubitku kompletne funkcije (prestanak rada). Važno je da ga uvijek držite negdje gdje se neće ubrzano zagrijavati i gdje ima dovoljno zraka da ostane u granicama normalne temperature rada. Optimizacija WiFi mreže 01 - Smartnet

Postoji mnogo mogućnosti za provjeru temperature vaše WiFi mreže. Jedna od opcija je WiFi termometar. To je lako instalirati, pouzdano i pristupačno.

Bežični senzor temperature može zahtijevati internetsku vezu. Međutim, ovi uređaji omogućuju vam pregled podataka s više lokacija.

Bežični termometri također su prenosiviji od ostalih vrsta senzora. Ako imate bežičnu mrežu, najbolji je izbor model s pogonom na baterije. Možda nije dovoljno precizan za praćenje temperature vaše WiFi mreže, ali imat ćete dobar uvid u stanje svoje WiFi mreže.

Minimizirajte WiFi smetnje

Smetnje mogu biti uzrokovane raznim stvarima u vašem domu ili uredu, uključujući strujne kabele i slabo zaštićene kablove. Bežični uređaji povezani na zatvorena prijenosna računala i televizore također mogu uzrokovati smetnje. Povećanje broja pristupnih točaka u vašoj mreži također može povećati smetnje.

Kako biste maksimizirali WiFi raspon, provjerite specifikacije svog usmjerivača i poduzmite potrebne korake za poboljšanje performansi. Navest ćemo i neke savjete koji vam pomažu da smanjite WiFi smetnje i postignete najbolje performanse iz svoje WiFi mreže.

Prvo izbjegavajte korištenje istog bežičnog kanala kao i korisnik pored vas. WiFi usmjerivači obično odabiru zadani kanal, pa obavezno koristite kanal koji se ne preklapa. Upotrijebite skener WiFi kanala poput NetSpota za pronalazak najmanje zauzetog kanala. Osim toga, izbjegavajte istovremeno koristiti previše bežičnih uređaja. Ako ste zabrinuti zbog smetnji, pokušajte koristiti različite pojaseve.

Eksperimentirajte s lokacijom usmjerivača

Da biste poboljšali WiFi performanse, eksperimentirajte s lokacijom bežičnog usmjerivača.

Pokušajte ga postaviti na središnje mjesto, daleko od zidova i drugih prepreka. Ako imate više katova, stavite ga blizu drugog kata ili stropa. Možda ćete otkriti da se snaga signala poboljšava kada je usmjerivač bliži podu nego zidovima. Ova tehnika nije učinkovita samo za poboljšanje WiFi brzine, već i poboljšava kvalitetu signala.

Druga metoda za povećanje dometa vaše bežične mreže je pomicanje usmjerivača više u vis. Općenito, WiFi usmjerivači šalju svoje signale u svim smjerovima. Međutim, postavljanje usmjerivača previsoko može ometati domet signala. Dakle, preporučuje se postavljanje usmjerivača na metar i pol do dva od poda, najviše.

Postavite jednu WiFi antenu prema gore i jednu u stranu

Uobičajena greška prilikom postavljanja WiFi mreže je usmjeravanja svih antena ravno prema gore. U stvarnosti, to nije najučinkovitiji način za poboljšanje vašeg signala. Kada je riječ o WiFi mrežama, jednostavan nagib ili kut prema strani može napraviti ogromnu razliku. Općenito govoreći, najbolje je jednu antenu usmjeriti u stranu i jednu prema gore.

Učinkovito postavljanje WiFi antena povećat će snagu signala i umanjiti smetnje. Na primjer, ako postoji otvoreni prostor koji okružuje usmjerivač, antene bi trebale biti pod kutom od 90 stupnjeva prema zidu.

Odaberite novi WiFi kanal

Možete koristiti NetSpot aplikaciju za pronalaženje najboljeg WiFi kanala za svoju mrežu. Aplikacija će analizirati sve obližnje WiFi mreže i pokazati koji su kanali slobodni ili zauzeti. Također će vam pokazati koji kanali imaju najjači signal. Ako pronađete kanal koji je pretrpan, možete odabrati drugi. Također možete odabrati novi kanal ako ustanovite da je trenutni pao ili je izgubio signal.

Najbolji kanali za bežične mreže su kanali 1, 6 i 11. Ali ovisno o lokaciji na kojoj ćete koristiti WiFi mrežu, ti kanali možda nisu najbolje mogućnosti. Kanali 2 i 11 mogu uzrokovati smetnje korisnicima kanala 1, pa se preporučuje odabir drugog kanala. Kanal 11 ima najmanje zauzeće i najmanji broj konkurentskih mreža.

Prebacite svoj WiFi frekvencijski pojas

Iako promjena radio kanala vašeg usmjerivača nije tako jednostavna kao prebacivanje kanala na televizoru, to je učinkovit način za povećanje brzine vaše veze. Općenito govoreći, kućne mreže rade na kanalu 6 u opsegu 2,4 GHz. To može uzrokovati radio smetnje i usporavanja na mreži, ali te probleme možete izbjeći rekonfiguriranjem vaše mreže. Također, starija WiFi oprema (mrežni adapter na uređaju) možda neće podržavati automatsko prebacivanje kanala. Stoga ćete morati ručno prebaciti kanal na svom uređaju kako biste se povezali s mrežom.

Najbolji WiFi kanali za korištenje su oni koji pokrivaju najveći broj korisnika. Kao što smo već spomenuli, ovi kanali su 1, 6 i 11 ovisno o broju bežičnih mreža oko vas. Korisnici kanala 1 mogu imati smetnje s drugim mrežama koje rade na kanalima 2 i 6. Slično, korisnici kanala 11 mogu patiti od visoke razine smetnji od obližnjih mreža. Trebali biste izbjegavati korištenje bilo kojeg drugog kanala, jer oni mogu izazvati smetnje za vas.

Ažurirajte upravljačke programe računala

Upravljačke programe (driver) vašeg računala možete provjeriti na ažuriranja putem web stranice proizvođača.

Međutim, ne biste trebali ručno ažurirati svoje upravljačke programe, osim ako za to nemate poseban razlog. U većini slučajeva vaš operativni sustav automatski ažurira vaše hardverske upravljačke programe. Međutim, postoje slučajevi kada biste možda željeli ručno ažurirati svoje upravljačke programe.

Prije nego što počnete ažurirati svoje upravljačke programe za WiFi mrežu, prvo biste trebali osigurati da vaš operativni sustav računala ima najnovija ažuriranja. Ažuriranje vašeg WiFi upravljačkog programa omogućuje bolju komunikaciju s vašim operativnim sustavom:

  • Prvo, preuzmite najnoviju verziju operativnog sustava, odnosno ažurirajte vaš sustav na posljednju verziju.

  • Drugo, otvorite svoj menadžer uređaja i odaberite opciju “Mreža i bežična mreža“.

  • Zatim slijedite korake na popisu kako biste bili sigurni da su vaši upravljački programi najnoviji.

Drugi razlog za ažuriranje vaših upravljačkih programa je sprečavanje bilo kakvih softverskih grešaka koji mogu utjecati na rad vašeg računala. Ako vaš sustav ne funkcionira pravilno, mogao bi biti žrtva hakerskih napada. Stoga je ključno da upravljački programi budu ažurirani na posljednju verziju. Uvijek biste trebali instalirati ažurirane verzije hardverskih upravljačkih programa kada instalirate novi hardver. Nadalje, ažuriranje upravljačkih programa može poboljšati brzinu vašeg računala i učiniti ga učinkovitijim.

Ažurirajte firmware za svoj usmjerivač

Možete ažurirati firmware svog usmjerivača posjetom web stranici za upravljanje usmjerivačem. Firmware je glavni softver koji kontrolira funkcije vašeg usmjerivača i omogućava vam prilagođavanje različitih postavki, uključujući način na koji vaš WiFi usmjerivač komunicira s drugim uređajima. Optimizacija WiFi mreže 03 - Smartnet

Nadalje, firmware je ključan za pravilno funkcioniranje vašeg usmjerivača, jer dodjeljuje IP adrese povezanim uređajima i omogućuje da se pokrene automatski kada korisnik pokuša pristupiti njemu.

Ako ne možete pronaći vezu, posjetite web stranicu proizvođača i potražite datoteke firmware-a. Datoteka za ažuriranje firmwarea naći će se u komprimiranoj mapi i sadrži razne datoteke. Provjerite je li datoteka prikladna za vaš model usmjerivača. Jednom kada preuzmete datoteku, dvaput je kliknite za instaliranje novog firmwarea.

Ne prekidajte postupak jer može dovesti do trajnih oštećenja vašeg računala. Ako naiđete na probleme tijekom postupka ažuriranja firmwarea, usmjerivač će se ponovno pokrenuti u tvorničkim postavkama, pa ćete ga možda morati ponovno konfigurirati.

Optimizirajte postavke usmjerivača

Prije nego što možete optimizirati postavke usmjerivača kako biste postigli najbolje performanse iz WiFi mreže, prvo morate razumjeti ulogu koju svaka postavka igra. Snaga bežičnog signala izravno je povezana s postavljanjem vašeg usmjerivača. Neki građevinski materijali ometaju bežični signal, poput čvrstih betonskih zidova.

Također treba napomenuti da će manji paketi podataka utjecati na mrežne performanse. Većina usmjerivača ima dva radio opsega – 2,4 GHz i 5 GHz. Preporučuje se podijeliti dva pojasa u dvije mreže. 2.4GHz pojas nudi bolji domet, dok 5GHz pojas ima bolje brzine. Da biste poboljšali performanse svoje WiFi mreže, jedan pojas trebate posvetiti prometu vezanom za posao. Za dobivanje stabilnije mreže snizite prag za CTS i RTS.

Onemogućite starije bežične protokole

Da biste dobili najbolju izvedbu svoje WiFi mreže, onemogućite starije bežične protokole. To će spriječiti da na vaše uređaje utječu smetnje iz obližnjih naslijeđenih mreža. Verzije WiFi protokola proširene su kako bi podržale šire kanale i vidljivo je povećanje brzine koje ćete vidjeti. Da biste to onemogućili, vratite usmjerivač na rad na zadanoj širini kanala od 20MHz. Zatim ponovo aktivirajte odgovarajući radio način na svom uređaju.

Osigurajte da je vaš usmjerivač kompatibilan sa WPA3 i WPA2. Dok se preporučuje korištenje WPA3, neki stariji uređaji će raditi samo s WPA2-PSK (AES) ili čak WEP. Ako je to slučaj, obratite se proizvođaču uređaja i zatražite ažuriranje. Nakon što ažuriranje bude dostupno, dobit ćete najbolje performanse iz svoje WiFi mreže.

I na kraju, onemogućite suživot WiFi-a i Bluetooth-a u bežičnim postavkama vašeg uređaja. Oba ova bežična protokola koriste isti frekvencijski pojas, ali različite metode šifriranja. Bluetooth koristi rašireni spektar s brzim skokovima frekvencije, dok WiFi koristi Direct Sequence Spread Spectrum (DSSS) koji služi eliminaciji raznih smetnji za vaš usmjerivač. Da biste postigli najbolje performanse iz svoje WiFi mreže, provjerite koristi li vaš usmjerivač WPA2 ili WPA3 šifriranje. Također onemogućite WEP, te pokušajte ograničiti i broj uređaja na svakom kanalu.

Ažurirajte sigurnost kako biste odbacili WiFi uljeze

Optimizacija WiFi mreže 05 - Smartnet

Jedan jednostavan način zaštite od WiFi uljeza je promjena WiFi lozinke. To će učinkovito blokirati sve povezane uređaje odjednom. Obavezno uključite sigurnosni protokol (WPA2 ili 3) i promijenite lozinke na svim uređajima. Također biste trebali ažurirati svoj sigurnosni sustav. Time ćete moći spriječiti krađu podataka i zabraniti pristup manje vještim WiFi korisnicima (uobičajeni prosječni korisnik).

Prvo provjerite da li vam se smanjila brzina Interneta. Sporije brzine Interneta čest su znak da netko drugi koristi vaš WiFi. Ako je to slučaj, problem bi mogao biti računalo ili neki drugi uređaj koji ne pripada vama, a spojen je na vašu mrežu. Uvjerite se tko je sve na vašoj mreži i ako imate uljeza izbacite ga s vaše mreže i zaključajte pristup lozinkom preko sigurnosnog protokola (WPA2 ili WPA3).

Kupite WiFi ekstender

WiFi ekstender je alat za pojačavanje WiFi signala s vašeg usmjerivača. On hvata signal s usmjerivača, pojačava ga, te šalje dalje u prostor.

WiFi ekstenderi, koriste WiFi za komunikaciju s usmjerivačem. Zbog toga ćete možda doživjeti zastoj u mreži, ali WiFi repetitor neće doživjeti taj problem.

Većina WiFi ekstendera sadrži web portal kojem se može pristupiti putem web preglednika te ga konfigurirati. Mnogi čak nude mobilnu aplikaciju. Nakon što odaberete WiFi ekstender, htjet ćete provjeriti kako signal radi. Neki ekstenderi imaju veći protok od drugih, pa ako signal nije dovoljno jak da bi mogli gledati neki stream na primjer, vjerojatno ćete mu morati promijeniti lokaciju.

Zamijenite svoju opremu

Ako vaš usmjerivač ne ispunjava svoj zadatak, može usporiti cijelu vašu mrežu. Ako je vaša oprema zastarjela, razmislite o nabavi nove.

Možete zatražiti novi uređaj od svog ISP-a ako vjerujete da je vaš trenutni uređaj zastario – posebno ako zastarjeli uređaj uzrokuje probleme s mrežnim performansama.

Možda ćete moći uštedjeti novac na računima za internet posjedovanjem vlastitog usmjerivača, osobito ako ih trenutno iznajmljujete. Na primjer, ako kupite usmjerivač u trgovini, obično imate veću kontrolu nad značajkama, brzinama i sigurnošću svoje kućne mreže.

Ako ste isprobali sve opcije, a vaš WiFi još uvijek ne radi, najbolje je da se obratite svom davatelju internetskih usluga (ISP). Oni vam mogu provjeriti propusnost mreže da utvrde da do vas dolazi Internet signal odgovarajuće snage. Također možete zatražiti bolji usmjerivač vrhunskog razreda, pogotovo ako vaš trenutni usmjerivač ne radi ispravno i ne radi onako kako želite.

To bi vas moglo koštati dodatnog novca ako zatražite najbolji dostupni usmjerivač, jer davatelji internetskih usluga obično daju usmjerivače koji rade svoj posao i ispunjavaju uvjete ugovora, dok će se išta više osim toga dodatno naplaćivati.

Također, imajte na umu da ćete obično naći puno bolje usmjerivače ako ih kupite sami od onih koje ISP nudi. Dakle, ako apsolutno želite najbolje od najboljih, vjerojatno ćete ga morati sami kupiti iz trgovine koja prodaje usmjerivače.

Nadogradite 802.11a, 802.11b, 802.11g uređaje na 802.11n

Kad god je to moguće, odaberite najnoviju bežičnu tehnologiju (trenutno 802.11n) prilikom kupovine nove opreme. N tehnologija je barem dvostruko brža od G, iako je G tehnologija i dalje najčešće korištena bežična mreža. Raspon i stabilnost bežične N mreže također su bolji. Možete nastaviti koristiti sve bežične uređaje koje već posjedujete sa N tehnologijom jer je unatrag kompatibilna s 802.11a, 802.11b i 802.11g. Međutim, ako vaš uređaj s mrežnim adapterom nije N serije, nećete primijetiti veliku razliku u performansama jer neće imati isti kapacitet kao i vaš usmjerivač N serije.

Nadogradite na brži Internet

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći, ali ponekad je vaša internetska veza jednostavno prespora za vaše potrebe korištenja Interneta. Stoga će vam nadogradnja na brži plan kod vašeg davatelja internetskih usluga (ISP) pomoći da postignete bolje brzine.

Možda ste zbunjeni jer ste sigurni da ste platili dovoljnu brzinu Interneta, ali vaša veza još uvijek nije dovoljno brza. To bi moglo biti zato što ponekad vaša internetska veza ne radi na 100%.

Pružatelji usluga oglašavaju brzinu do određene vrijednosti, ne jamče uvijek iste brzine. Ne možete uvijek dobiti obećanu maksimalnu brzinu, čak i ako imate 100 Mbps ili brži plan. U tom slučaju možda želite imati međuspremnik ili uzeti Internet plan koji je zapravo brži nego što ste procijenili da vam treba. Ako to učinite, i dalje ćete primijetiti usporavanje mreže, ali vjerojatno će biti rjeđe.

Često postavljana pitanja

Koju brzinu Interneta trebam?

Može biti teško razumjeti brzine Interneta. Broj ljudi i uređaja povezanih s mrežom istovremeno, kao i vaša upotreba igara, glazbe, streaminga ili filmova utjecati će na brzinu vašeg Interneta. Trebate odrediti za što vam treba Internet, a zatim odabrati svoj plan.

Hoće li novi bežični usmjerivač povećati moju brzinu interneta?

Uvijek zapamtite jednu važnu stvar: vaša brzina Interneta ne može biti veća od one na koju ste pretplaćeni kod vašeg ISP-a. U slučaju gustog prometa ili poremećaja može biti niža, ali nikad veća, osim ako se niste pretplatili na veće brzine.

U tom smislu, novi usmjerivač neće povećati vašu brzinu iznad maksimuma koji ste platili, ali ako ste prije imali manju brzinu, može je povećati (do maksimuma vašeg plana). Osim toga, dobit ćete stabilniju vezu, puno manje pada brzine i bolju pokrivenost i sigurnost.

Koja je razlika između žične i bežične veze?

Kod žične veze povezujete Ethernet kabel s usmjerivača na svoj uređaj, poput računala, prijenosnog računala, televizora itd. Brzine sa žičanom Optimizacija WiFi mreže 04 - Smartnetvezom uvijek su bolje i stabilnije jer je veza fizička, a internetski signal ide izravno na vaš uređaj. Ovu vrstu veze uvijek treba koristiti za postizanje najbolje moguće brzine i stabilnosti. Naravno, ako je nepraktično i neugodno imati puno kabela koji leže okolo, trebali biste se prebaciti na bežičnu vezu.

Bežična veza nudi više slobode. Brzine su dobre, ali ne kao na žičanoj vezi. Stabilnost je obično vrlo dobra, iako može doći do smetnji ovisno o tome gdje je koristite i koje su prepreke na putu. Raspon je također ograničen, ali u usporedbi s žičanom vezom gdje se uopće ne možete kretati, još uvijek imate slobodu kretanja jer nema kablova koji vise okolo koji bi otežavali kretanje.

Ukratko, žičana varijanta nudi veću brzinu i stabilnost, dok bežična varijanta nudi više slobode i prikladnija je u svakodnevnoj uporabi.

Smartnet d.o.o. je sistem integrator koji pruža cjelokupnu uslugu od projektiranja i implementacije do održavanja Wi-Fi / LAN mreža, hotel tv, cloud usluga, rješenja kontrole pristupa, IT sistema, te radi integraciju različitih IT komponenti korisnika u jedinstveni funkcionalni sistem.

Obratite nam se s povjerenjem i uvjerite se u Smartnet kvalitetu!

SmartNet © 2023.

Od vizije do projekta u četiri jednostavna koraka

Nikad brže do novog projekta, ispunite naš kratki upitnik za Vaš budući projekt i kontaktirat ćemo Vas u što kraćem roku sa ponudom.