SALTO sistemi, učinkovite i zelene brave na baterije za hotele

Salto sistemi vam donose brojne načine za poboljšanje svojih usluga i ponude.

Kako bi držali korak s konkurencijom, hotelijeri moraju biti u tijeku s najnovijom tehnologijom i sigurnosnim rješenjima. S porastom brava na baterije, hoteli sada imaju priliku „otključati” prednosti pametnih, učinkovitih i zelenih rješenja.

U ovom ćemo članku istražiti prednosti ulaganja u brave na baterije i pozitivne učinke koje one mogu imati na poslovanje i reputaciju hotela.

Razmotrit ćemo aspekte sigurnosti i praktičnosti ovih brava, kao i njihove prednosti za okoliš.

Na kraju ćemo ispitati kako i zašto ova tehnologija može biti savršeno odgovarajuća za hotele i njihove goste. Otključajte prednosti pametnih, učinkovitih i zelenih brava na baterije za hotele već danas!

Što su to brave na baterije?

Brave na baterije postaju sve popularnije u hotelima zbog svojih brojnih prednosti. Pametne, učinkovite i zelene, ove brave pružaju povećanu sigurnost, poboljšanu učinkovitost i prihvatljive su za okoliš.

Sa sustavom koji radi na baterije, hoteli mogu otkriti kada je netko ušao i izašao iz hotelske sobe, što omogućuje veću kontrolu i točnost. Ova vrsta zaključavanja također eliminira troškove povezane s tradicionalnim sustavima pristupa karticama, kao i smanjenje količine potrošene energije.

Značajke ovih brava variraju, neke nude prepoznavanje glasa, mogu slati upozorenja o neovlaštenom diranju/otvaranju brave, te imaju mogućnost automatskog zaključavanja i otključavanja. Osim toga, mnoge od ovih brava opremljene su raznim sigurnosnim značajkama, kao što su pristup tipkovnicom i enkripcija. Mnoge brave na baterije dolaze s rezervnom baterijom u slučaju nestanka struje, što im omogućuje da ostanu operativne i sigurne.

Koje su njihove prednosti?

Jedna od primarnih prednosti korištenja brava na baterije za hotele je povećana sigurnost. Ove brave su dizajnirane s ugrađenom tehnologijom šifriranja, koja onemogućuje bilo kome tko nema ovlašteni pristupni kod da uđe u prostor.

To lopovima i uljezima znatno otežava pristup objektu, drastično smanjujući šanse za uspješnu provalu.

Još jedna prednost korištenja brava na baterije je poboljšana učinkovitost. Uklanjanjem potrebe za umetanjem fizičkih ključeva, hotelsko osoblje može brzo otvoriti vrata bez traženja izgubljenih ključeva ili petljati s bravama. Osim toga, brave smanjuju broj puta koje osoblje mora otključati i ponovno zaključati vrata tijekom dana, čime se štedi vrijeme i energija.

Nadalje, s nizom dostupnih značajki, hoteli mogu prilagoditi svoje brave svojim specifičnim potrebama.

Konačno, brave na baterije mogu pomoći hotelima da smanje svoj loš utjecaj na okoliš. Ove se brave napajaju niskonaponskim baterijama koje mogu trajati i do dvije godine prije nego što ih je potrebno zamijeniti, čime se smanjuje količina otpada koji proizvodi hotel. Ovo također znači da hotelijeri ne moraju stalno mijenjati i odlagati tradicionalne metalne ključeve. Osim toga, brave su često izrađene od recikliranih materijala, čime se dodatno smanjuje njihov utjecaj na okoliš.

Uz sve ove prednosti, nije ni čudo što brave na baterije postaju sve popularnije među hotelijerima. Sa značajkama kao što su napredna sigurnost, poboljšana učinkovitost i prihvatljivost za okoliš, ove brave nude izvrstan način da hoteli unaprijede svoju sigurnost i sačuvaju okoliš.

Savjeti i upute kako najbolje iskoristiti brave na baterije

Evo nekoliko savjeta i uputa kako najbolje iskoristiti brave na baterije:

Koristite visokokvalitetne, dugotrajne baterije:
Korištenje visokokvalitetnih, dugotrajnih baterija može uvelike produžiti vijek trajanja vaše brave i smanjiti učestalost zamjene baterija.

Izbjegavajte ekstremne temperature:
Izlaganje vaše brave ekstremnim temperaturama može uzrokovati brže pražnjenje baterije ili čak oštetiti bravu.

Koristite značajku automatskog zaključavanja:
Ako vaša brava ima značajku automatskog zaključavanja, koristite je kako biste bili sigurni da je vaša brava uvijek zaključana kada nije u upotrebi.

Smanjite upotrebu značajki koje troše puno struje:
Značajke kao što su ulazak bez ključa i tipkovnice s pozadinskim osvjetljenjem mogu trošiti više energije, stoga ih koristite štedljivo kako biste maksimalno produljili trajanje baterije. Salto Sistemi 02 - Smartnet

Koristite indikator prazne baterije:
Većina brava na baterije ima indikator koji će vas upozoriti da će se baterija uskoro isprazniti kad dođe pred kraj. Obratite pozornost na ovaj indikator i odmah zamijenite baterije kako biste izbjegli blokade.

Održavajte bravu čistom:
Prašina i prljavština mogu se nakupiti na bravi i omesti njenu ispravnost, stoga pazite da brava bude čista, bez nečistoća.

Nadogradite na učinkovitiju bravu:
Ako imate stariju bravu na baterije, razmislite o nadogradnji na noviji, učinkovitiji model kako biste maksimalno iskoristili svoju bravu.

Slijedeći ove korisne savjete, možete osigurati da vaša brava na baterije radi optimalno i pruža pouzdanu sigurnost za vaš dom ili poslovni prostor.

Sigurnosni aspekti brava na baterije

Brave na baterije mogu pružiti sigurnost vašem domu ili poslovnom prostoru, ali važno je razumjeti moguće sigurnosne rizike i poduzeti korake da ih svedete na minimum.

Evo nekih sigurnosnih aspekata brava na baterije koje treba uzeti u obzir:

1. Vijek trajanja baterije:
Ako se baterije u bravi koja radi na baterije isprazne, brava neće raditi. Pazite da koristite visokokvalitetne, dugotrajne baterije i redovito ih mijenjajte kako biste osigurali da brava ostane u funkciji.

2. Neovlašteno diranje:
Neke brave na baterije mogu biti meta od strane odlučnog lopova ili kriminalca. Svakako odaberite bravu sa značajkama otpornim na neovlašteno otvaranje, kao što je alarm za neovlašteno otvaranje, kako biste spriječili neovlašteni pristup.

3. Bežično hakiranje:
Bežične brave na baterije mogu biti osjetljive na hakiranje. Odaberite zaključavanje koje koristi šifrirane komunikacije i sigurne protokole provjere autentičnosti kako biste smanjili rizik od hakiranja.

4. Fizička premosnica:
Neke se brave mogu zaobići korištenjem fizičkih sredstava, poput provaljivanja ili udaranja. Odaberite bravu s robusnim fizičkim sigurnosnim značajkama, kao što su zasuni od kaljenog čelika ili značajke protiv otključavanja, kako biste spriječili neovlašteni pristup.

5. Oslanjanje na elektroniku:
Brave na baterije oslanjaju se na elektroniku koja može zakazati ili biti neispravna. Razmislite o tome da u slučaju kvara imate rezervni fizički ključ ili mehaničku bravu.

Uzimajući u obzir ove sigurnosne aspekte i poduzimajući odgovarajuće mjere, možete osigurati da vaša brava na baterije pruža pouzdanu sigurnost za vaš dom ili poslovni prostor.

Potencijalni povrat ulaganja (PU) brava na baterije

Potencijalni povrat ulaganja u brave na baterije za hotele je neporeciv.

Ova vrsta brave ne samo da povećava sigurnost i štiti od neovlaštenog pristupa, već također poboljšava učinkovitost i smanjuje utjecaj na okoliš.

Uz bravu na baterije, hotelijeri mogu smanjiti potrebu za ručnom distribucijom ključeva i održavanjem, eliminirajući troškove povezane s ključ karticama i potrošnjom vremena osoblja.

Štoviše, one su održivija opcija od običnih brava, budući da rade na baterije i ne zahtijevaju vanjski izvor napajanja.

Korištenje brava na baterije također može dovesti do dodatnih tokova prihoda. Na primjer, mogu dopustiti gostima daljinski pristup svojoj sobi, što može dovesti do povećanja broja rezervacija i veće stope popunjenosti.

Nadalje, hotelijeri mogu koristiti brave za ponudu niza usluga, poput mobilne prijave, što može povećati zadovoljstvo kupaca.

Naposljetku, korištenje brava na baterije također može poboljšati cjelokupno brendiranje hotela kao moderne ustanove koja razmišlja unaprijed.

Zaključno, povrat ulaganja u hotelske brave na baterije je jasan. Poboljšana sigurnost, učinkovitost i smanjen utjecaj na okoliš čine ih najboljim izborom za svaki hotel koji želi poboljšati svoju sigurnost i povećati svoju profitabilnost i pratiti napredne tehnologije u ovom segmentu svoje usluge. Dodatni izvori prihoda i poboljšanje ugleda koji se mogu postići njihovom upotrebom čine ih još privlačnijom opcijom.

Prednosti brava na baterije za goste hotela

Brave na baterije nude nekoliko pogodnosti za goste hotela, uključujući:

Praktičan bezključni pristup:
Brave na baterije eliminiraju potrebu za fizičkim ključevima, pružajući gostima praktičan i jednostavan način da uđu u svoje sobe.

Povećana sigurnost:
Upotrebom sigurnih kodova ili malih daljinskih upravljača, brave na baterije nude dodatni segment sigurnosti, pomažući zaštiti gostiju i njihovih stvari.

Poboljšana privatnost:
Brave na baterije pomažu u sprječavanju neovlaštenog pristupa sobama gostiju, nudeći viši stupanj privatnosti i bezbrižnosti.

Fleksibilna prijava:
S bravama koje rade na baterije, hoteli mogu gostima ponuditi fleksibilne opcije prijave, kao što su samostalna prijava ili rana prijava, što može poboljšati iskustvo gosta.

Općenito, brave na baterije nude nekoliko prednosti za hotele i njihove goste, uključujući povećanu komfornost, sigurnost, privatnost i energetsku učinkovitost.

Što trebate uzeti u obzir pri odabiru brava na baterije

Kako biste maksimalno iskoristili svoje brave na baterije, važno je uzeti u obzir nekoliko ključnih čimbenika:

Prvo biste trebali razmotriti vrstu brave koju želite instalirati. Brave na baterije dolaze u raznim stilovima, od brava s kombinacijom do elektroničkih brava s pristupnim kodovima koji se unose tipkovnicom.

Također biste trebali uzeti u obzir razinu sigurnosti koju tražite, jer neke brave nude višu razinu sigurnosti od drugih.

Uz to, trebali biste uzeti u obzir vijek trajanja baterije brava koje razmatrate, kao i jednostavnost postavljanja i održavanja.

Konačno, trebali biste razmotriti značajke dostupne na bravi. Neke od ovih značajki mogu uključivati bezključni ulazak, automatsko zaključavanje i otključavanje, pa čak i integraciju s drugim sustavima poput rasvjete ili sigurnosnih kamera.

Pažljivim razmatranjem svakog od ovih čimbenika možete osigurati odabir prave brave sukladno potrebama vašeg hotela. S pravom bravom možete otkriti prednosti povećane sigurnosti, poboljšane učinkovitosti i ekološke prihvatljivosti.

Implementacija SALTO Systems brava na baterije u hotelima

Trajanje baterije posebno je važno u elektroničkom rješenju kontrole pristupa koje se oslanja na brave koje rade na baterije.

Ako korisnik doživi prekid rada brave zbog praznih baterija ili se izfrustrira prečestim mijenjanjem baterija, vjerojatno će odlučiti ne koristiti pametnu bravu na baterije. To bi bila velika šteta jer koristeći kvalitetnu bravu na baterije kao rješenje kontrole pristupa može poboljšati učinkovitost hotela i iskustvo gostiju.

Sustavi pametnih brava često sadrže mnoge integrirane sklopove kao što su LED svjetlosna signalizacija, RFID i Bluetooth Low Energy (BLE) mikrokontroler s bežičnom i mobilnom vezom ili pogonskim motorom. SALTO tehnologija baterijskog napajanja za brave na baterije nudi isplativo i daleko superiornije rješenje od ostalih na tržištu.

Mnogi tradicionalni operateri zgrada još uvijek koriste žičanu kontrolu pristupa i možda nisu svjesni da bežični sustavi troše puno manje energije i da su sigurniji kada nadziru što se događa 24/7 u i oko njihove nekretnine. Budući da se bežične brave napajaju baterijama i “upale” se samo kada gost ili osoblje pokažu ključnu karticu, troše manje energije od one koju koriste ožičene mrežne brave.

Bežične elektroničke brave nude bolju cijenu, pogodnost i estetiku od žičanih rješenja – primjenu prednosti žičanog sustava bez troškova žičanog sustava. Osim toga, bežične brave s baterijskim napajanjem lako se naknadno ugrađuju na različita vrata koja se koriste u ugostiteljskom okruženju, uključujući sobe za goste, sadržaje i razna druga mjesta u objektu.

Budući da mnoge tvrtke paze na svoj „ugljični otisak” i utjecaj na okoliš, neki bi se mogli zapitati kako uporaba brave na baterije može biti dobra za očuvanje okoliša. Koliko je “zeleno” koristiti sustav temeljen na baterijama? Prestanak oslanjanja na električnu mrežu može donijeti značajne uštede. To naravno smanjuje ugljični otisak. Usto, baterije koje se koriste u elektroničkom sustavu kontrole pristupa na baterije mogu se reciklirati što rezultira daljnjim smanjenjem ugljičnog otiska.

SALTO SVN podaci na kartici

SALTO elektroničke brave na baterije pružaju tehnologiju kontrole pristupa koja – zajedno sa ProAccess SPACE softverom za upravljanje na recepciji – omogućuje samostalnim pametnim bežičnim hotelskim SALTO bravama ažuriranje, pohranjivanje i slanje najnovijih informacija o pristupu i statusu baterije s korisnikovog pametnog ključa za goste u cijeloj zgradi – bežično i daljinski – putem SVN-a. Ovi podaci se dobivaju iz vjerodajnice za pristup gosta ili člana osoblja koja se koristi na bežično umreženoj pametnoj bravi ili online IP SVN pristupnoj točki koja se može nalaziti na strateškim točkama u cijeloj zgradi.

Pristupne točke za ažuriranje” preuzimaju i ponovno potvrđuju pristupne podatke koji se odnose na korisnika koji se zatim koriste za dopuštanje ili odbijanje pristupa. Ovo pametno rješenje omogućuje zaposlenicima hotela da upravljaju i osiguraju kontrolu pristupa cijelom hotelskom posjedu izravno s recepcije. Oni mogu provjeriti status baterije (kako bi optimizirali održavanje i trajanje baterije) i dobiti informacije o upotrebi od strane korisnika/gosta u samo nekoliko jednostavnih klikova.

SALTO BLUEnet bežičnost u stvarnom vremenu

Napredna pametna tehnologija koju je SALTO integrirao u svaku pametnu bravu BLUEnet generacije također dopušta upravljanje statusom baterije i oporavak traga revizije u stvarnom vremenu putem integracije sustava poslovne automatizacije (BAS) sa sustavima upravljanja sobama za goste (GRMS).

Hoteli se sada mogu besprijekorno integrirati sa širokim spektrom SALTO bežičnih brava koje donose inteligentnu i pouzdanu automatizaciju soba za goste i radna poboljšanja koja pružaju najpouzdaniji, isplativiji i tehnološki najnapredniji sustav soba za goste. SALTO BLUEnet dizajniran je za vrata gdje je potrebna kontrola u stvarnom vremenu i može se instalirati kao samostalan sustav ili može nadopunjavati SVN.

Dramatično smanjuje troškove instaliranja dodatnih točaka ažuriranja u sustavu kontrole pristupa, ali pruža mogućnost dodavanja točaka ažuriranja gdje je to potrebno zahvaljujući SVN-Flex tehnologiji. Pruža beskrajne mogućnosti za nadogradnju pristupnih točaka:perimetralna vrata, izlazi za slučaj opasnosti, vrata hodnika, vrata opremljena mehaničkim cilindrima i još mnogo toga.

SALTO JustIN Mobile

Jedna od primarnih prednosti rješenja za elektroničku kontrolu pristupa bez žice je mogućnost jednostavnog uključivanja korištenja mobilnog pristupa u hotelski posjed. Mobilna tehnologija sada igra vitalnu ulogu u hotelskoj industriji. Najnoviji podaci otkrivaju da gotovo polovica pretraživanja putovanja počinje na pametnom telefonu. A proces rezervacije samo je početak. Prava tehnološka čarolija može nastati kada gost dođe i prijavi se te dobije pristup svojoj sobi samo pomoću svog pametnog telefona i mobilne aplikacije! Osim što gostima pruža mogućnost otključavanja vrata gostinjske sobe, SALTO-ova mobilna aplikacija – JustIN Mobile može slati revizijski trag brave i obavijesti o statusu baterije izravno na recepciju.

Hoteli sada imaju priliku koristiti pametnu tehnologiju za stvaranje značajnih, prilagođenih iskustava koja unaprjeđuju cjelokupni boravak gosta. Uključivanjem najnovije tehnologije za pomoć hotelima u pružanju učinkovitih i pametnih rješenja za elektroničke brave na baterije, SALTO pomaže hotelima poboljšati i poslovanje i iskustvo gostiju.

Zaključak

Zaključak je jednostavan: brave na baterije mogu hotelima pružiti sigurno, učinkovito i ekološki prihvatljivo rješenje za njihove sigurnosne i sve druge potrebe.

Ove brave nude mogućnost nadzora, kontrole i zaštite na načine koje tradicionalne brave ne mogu. Sa značajkama koje se mogu prilagoditi specifičnim potrebama hotela, brave na baterije pružaju sigurno i pouzdano rješenje koje će koristiti i gostima i osoblju.

Najbolje od svega je to što su ove brave ekološki prihvatljive i isplative, što znači da su rješenje u kojem nema negativnih i loših strana. Uz pravu bravu, vaš hotel može otkriti prednosti pametnijeg, ekološki prihvatljivijeg i učinkovitijeg sigurnosnog sustava.

Kada je riječ o značajkama, brave na baterije nude razne mogućnosti, uključujući bezključni pristup, daljinski pristup i pristup za više korisnika. Osim toga, mnoge od ovih brava mogu se integrirati s drugim sustavima, poput alarmnih sustava, sustava kontrole pristupa i CCTV sustava. To omogućuje bolji sigurnosni nadzor i povećanu učinkovitost.

Za hotelijere koji žele izvući najviše iz svojih baterijskih brava, važno je osigurati da su pravilno instalirane, održavane i servisirane.

Osim toga, važno je ulagati u kvalitetne brave jer će one vjerojatno trajati dulje i nuditi više mogućnosti.

Naposljetku, važno je uzeti u obzir okoliš pri odabiru brave, budući da Vam je na raspolaganju niz energetski učinkovitih i ekološki prihvatljivih opcija.

Salto Sistemi 01 - Smartnet

SmartNet © 2024.

Od vizije do projekta u četiri jednostavna koraka

Nikad brže do novog projekta, ispunite naš kratki upitnik za Vaš budući projekt i kontaktirat ćemo Vas u što kraćem roku sa ponudom.